Fortune Dogs

Fortune Dogs is een Japanse comic, gecreerd door Shuji Kishihara en Yasuharu Tomono; later verscheen deze comic als anime serie, die uitgezonden werd van April 2002 tot Maart 2003.

De comic/serie verteld het verhaal van de Franse Bulldog Alex, die verblijft in een kennel genaamd de Happy Kennel. Alex wordt geadopteerd door een meisje genaamd Ai, wat hem elke dag voorleest uit een boek getiteld The Adventures of Freddy, dat gaat over een hondje dat op zoek gaat naar de Fortune Tree. Op een dag loopt Alex echter achter een ander meisje aan dat dezelfde kleren draagt als Ai en hij verdwaald. Alex neemt de naam Freddy aan - naar het hondje uit het boek - en begint zijn zoektocht naar Ai. Echter, voordat hij terug kan naar Ai, moeten Alex/Freddy en de nieuwe vriendjes die hij op straat ontmoet op zoek naar de Fortune Tree om te zorgen dat deze niet sterft; want als deze sterft, verliezen alle mensen op aarde hun goede wil en zullen zij niet langer meer om hun huisdieren geven.

Een van de vriendjes die Alex/Freddy tijdens zijn zoektocht ontmoet, is de Japanse Chin Himechin. De stem van Himechin wordt in de serie verzorgt door de Japanse stemactrice Rie Kugimiya.

Himechin is in de intro van de show helemaal aan het einde te zien (1:25)

Meer informatie kan hier gevonden worden:

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2011