2012

2012 vertelt het verhaal van schrijver/limousine chauffeur Jackson Curtis die ontdekt dat de theorie over het naderende einde van de wereld op waarheid berusten; en die er vervolgens alles aan doet om zichzelf, zijn gezin en het gezin van zijn baas op door de overheid speciaal ontworpen schepen te krijgen om zo de natuurrampen die de wereld te wachten staan te overleven. De vriendin van zijn baas neemt haar hondje mee, een Japanse Chin genaamd Ceasar.

De rol van Ceasar is vertolkt door 2 Chins. De filmmaatschappij doet er alles aan om te benadrukken dat de beestjes geen enkele hinder ondervonden hebben tijdens het opnemen van de film. De acteurs en de Chins hebben voldoende tijd gekregen om aan elkaar te wennen, en de acteurs zijn uitvoerig ge´nstrueerd over hoe zij op juiste wijze met de hondjes om moesten gaan.

De trainers waren altijd in de buurt, en dingen als blaffen, lopen en blijven liggen gingen op commando's van de trainers die zich buiten het beeld van de camera bevonden. Er werden extra veiligheidsmaatregelen genomen om zorg te dragen voor de veiligheid van de hondjes gedurende stuntscŔnes, zoals bijvoorbeeld in de scene waarin Ceasar over een kabel richting het schip loopt. En de scene in de boot, wanneer Ceasar in het water ligt, is gefilmd met beide hondjes waardoor elk hondje maar enkele minuten in het water heeft gelegen. Beide hondjes waren gewend aan water en zwemmen, en de acteurs waren goed ge´nstrueerd over hoe zij om moesten gaan met de hondjes tijdens de waterscene.

Voor meer informatie:
http://www.sonypictures.com/movies/2012/

De weergegeven afbeeldingen zijn afkomstig uit de film 2012 en zijn eigendom van Sony Pictures Digital Inc.